Wie ben ik

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​               

The 'Person Behind' 
Op mijn 17e ben ik aan de Universiteit van Antwerpen gestart met mijn studie Tolk-Vertaler Frans / Spaans / Nieuwgrieks, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond. Daarnaast heb ik gestudeerd, gewoond en gewerkt in o.a. Milaan, Straatsburg, Salamanca en Thessaloniki. Naast Taupe STUDIO verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden op freelance basis, en verder ben ik sociaal actief voor en met mijn medemens. 


Ik ben een tevreden, dankbaar en gelukkig persoon, voel me sterk verbonden met mensen, de natuur en dieren, en ben bevoorrecht intens te kunnen genieten van kleine dingen. Hieruit haal ik ook mijn inspiratie. Gefascineerd ben ik door oude architectuur en objecten, zoals kastelen, fossielen, edelstenen en natuursteen, maar ook door hoe dingen gemaakt worden en functioneren (ambacht en techniek). Verder door ondernemerschap en het bedrijfsleven, het menselijk lichaam en brein, geneeskunde / voeding op natuurlijke basis, koken, autorijden en nog zoveel meer. 


'Happiness comes from Contentment'  (in de tuin van Taupe STUDIO met de kippen)

Ik ben ervan overtuigd dat we - door bewust en tijdig keuzes te dúrven maken - ons leven en geluk voor een belangrijk deel kunnen sturen. De huidige maatschappij wordt helaas gekenmerkt door TE: Te veel consumptie, Te veel informatie, Te veel keuze, Te veel mensen, Te snel, Te druk. Ik denk dat dit voor een groot deel te wijten is aan social media, maar ook zelf willen we te veel. Het heeft geleid tot veel stress en oppervlakkigheid, waardoor we nog maar weinig oprechte aandacht hebben voor elkaar en voor de dingen die we doen. Ik geloof in een natuurlijke manier van leven en in terugschalen: met minder tevreden zijn, rust vinden in jezelf en in je eigen huis, kwaliteit i.p.v. kwantiteit, leven en laten leven.

Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, iets meer voor elkaar over hebben, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Een klein compliment of gewoon een lach, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je het dubbel terugkrijgt. Karma!

In 2010 heb ik zomaar mijn eerste schilderij gemaakt, ik ben autodidact en geloof in willen = kunnen. Mijn stijl ontwikkelde zich daarna als vanzelf. Ik geloof erin dat wanneer je iets met passie doet, eigenlijk alles leuk is en dingen ook naar je toekomen. Graag wil ik met een mooie combinatie van kleuren & structuur mensen inspireren aandachtig te zijn en meer in het moment te leven. 

Cissi       

"IEDER KIND IS EEN KUNSTENAAR. DE MOEILIJKHEID IS ER EEN TE BLIJVEN ALS JE GROOT WORDT" (Picasso)

© 2011 - 2019 Galerie Taupe STUDIO Abstracte Schilderijen Kunstgalerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel