Wie ben ik

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​   

Op mijn 17e ben ik aan de Universiteit van Antwerpen gestart met mijn studie Tolk-Vertaler Frans / Spaans / Nieuwgrieks, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarnaast heb ik op jonge leeftijd gestudeerd, gewoond en gewerkt in o.a. Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland.
Buiten Taupe STUDIO verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden op freelance basis. Naast Frans, Spaans en Nieuwgrieks ook voor de talen Duits, Italiaans en Engels.'Geluk komt van tevredenheid'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

Inspiratie: de kunst van het tevreden zijn
Ik ben een tevreden, dankbaar en gelukkig persoon, leef dicht bij en met de natuur, en voel me sterk verbonden met mensen en dieren. Verder ben ik bevoorrecht intens te kunnen genieten van kleine dingen. Hieruit haal ik ook mijn inspiratie. ​

Voor mijn schilderijen werk ik met acryl op linnen en 45 mm dikke aluminium frames. Mijn werk is abstract en kenmerkt zich met name door de dikke verf, de in detail meegeschilderde randen en het grote formaat. 
In 2010 heb ik zomaar mijn eerste schilderij gemaakt. Ik ben op alle fronten autodidact en geloof dat je met zelfvertrouwen, wilskracht, hard werken en ook fouten durven maken eigenlijk alles kan. Wanneer je je openstelt en met passie en toewijding iets doet, is alles leuk en komen dingen ook naar je toe. Mijn stijl ontwikkelde zich daarna als vanzelf en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. In Europa probeer ik waar mogelijk de schilderijen persoonlijk te bezorgen.
Door in 2015 volledig voor het schilderen te kiezen heb ik veel rust en geen stress in mijn leven en dagelijks alle tijd voor mijn medemens. Graag wil ik met een mooie combinatie van kleuren & structuur mensen blij maken, inspireren aandachtig te zijn en meer in het moment te leven. 

Keuzes maken en onthaasten
Ik ben ervan overtuigd dat we - door bewust en tijdig keuzes te dúrven maken - ons leven en geluk voor een belangrijk deel kunnen sturen. We razen maar door in onze overvolle en doorgedraaide maatschappij, waar van alles te veel is. We hebben het altijd druk, maar zien niet in dat we dat zelf veroorzaken. Onze identiteit ontlenen we vooral aan de buitenkant...
Dit komt denk ik grotendeels door internet en social media, maar ook zelf willen we gewoon teveel. Het heeft geleid tot veel stress en oppervlakkigheid, waardoor we nog maar weinig oprechte belangstelling hebben voor elkaar, rust en aandacht voor onze kinderen en focus voor de dingen die we doen. 
Ik geloof in een leven dat dichter bij de natuur staat en in onthaasten en terugschalen: met minder tevreden zijn, rust vinden in jezelf en in je eigen huis, rustige gezonde eetmomenten samen aan tafel, leven en laten leven, kortom: kwaliteit i.p.v. kwantiteit. 


Vriendelijk zijn
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, iets meer voor elkaar over hebben, elkaar accepteren zoals we zijn, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Dan ontstaat echte verbinding met elkaar. Een lach, een klein compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je het dubbel terugkrijgt. Karma!

Cissi       
 

"IEDER KIND IS EEN KUNSTENAAR. DE MOEILIJKHEID IS ER EEN TE BLIJVEN ALS JE GROOT WORDT" (Picasso)

© 2011 - 2020 Taupe STUDIO Galerie - Exclusieve wanddecoratie - XXL maatwerk schilderijen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel