Wie ben ik

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​  

Op mijn 17e ben ik aan de Universiteit van Antwerpen gestart met mijn studie Tolk-Vertaler Frans / Spaans / Nieuwgrieks, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarna volgde nog een jaar aan de Universiteit van Straatsburg. Verder heb ik op jonge leeftijd gestudeerd, gewoond en gewerkt in o.a. Griekenland, Spanje en Italië. Op verzoek verricht ik (o.a.) nog tolk-/vertaalwerkzaamheden op freelance basis. Naast Frans, Spaans en Nieuwgrieks ook voor de talen Duits, Italiaans en Engels. 

Een van mijn grote interessegebieden is de mens. Als persoon in denken en handelen, maar met name ook de invloed van stress, voeding en hormonen op het ontstaan of voorkomen van burn-out en moderne welvaartsziektes. Ik informeer mensen, m.n. vrouwen (overgang), graag hierover.   'Geluk komt van tevredenheid'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

De kunst van het tevreden zijn
Ik ben een dankbaar en daardoor tevreden en gelukkig persoon, heb altijd dicht bij en met de natuur geleefd, en voel me sterk verbonden met mensen en dieren. Verder ben ik bevoorrecht intens te kunnen genieten van kleine dingen. Hieruit, en uit mijn groene tuin, haal ik mijn inspiratie. ​

Voor mijn schilderijen werk ik met acryl op linnen en 45 mm dikke aluminium frames. Mijn werk is abstract en kenmerkt zich met name door het grote formaat, de dikke verf en de in detail meegeschilderde randen. 

Aandacht en focus
In 2010 heb ik zomaar mijn eerste schilderij gemaakt. Ik ben op alle fronten autodidact en geloof dat je met zelfvertrouwen, wilskracht, hard werken en gewoon dóen eigenlijk alles kan. Wanneer je je openstelt en met aandacht en toewijding iets doet, is alles leuk (ook strijken!) en komen dingen ook naar je toe.
Mijn stijl ontwikkelde zich daarna als vanzelf en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. In Europa probeer ik waar mogelijk de schilderijen persoonlijk te bezorgen met een grote bus.
In 2015 heb ik mijn vaste baan opgezegd en volledig voor het schilderen gekozen. Door deze stap heb ik nagenoeg geen stress of haast in mijn leven - de grootste ziekmakers van de huidige tijd - en dagelijks nog meer tijd voor alle mensen om me heen. Graag wil ik met mijn schilderijen mensen blij maken en inspireren meer in het moment te leven. Alle bijzondere personen áchter het schilderij ontmoeten vind ik nog steeds de grootste rijkdom van mijn fijne werk.

" Geluk is: elke dag een pan verse soep op tafel "

Keuzes maken en onthaasten
Door bewust en tijdig keuzes te dúrven maken, kunnen we ons leven en geluk voor een belangrijk deel sturen. We razen maar door in onze overvolle en doorgedraaide maatschappij, waar van álles te veel is. Teveel consumptie, verspilling, daardoor vervuiling. En vooral veel te veel (negatieve) informatie. Door 
de technologische 'vooruitgang' is de wereld inmiddels onnodig ingewikkeld geworden. 
We hebben het altijd druk, maar zien niet in dat we dat zelf veroorzaken. Onze identiteit ontlenen we vooral aan de buitenkant... Dit komt mijns inziens voornamelijk door internet en social media, maar ook zelf willen we gewoon teveel. Het heeft geleid tot veel stress en oppervlakkigheid, waardoor we nog maar weinig tijd en oprechte belangstelling hebben voor elkaar, rust en regelmaat voor onze kinderen en focus voor de dingen die we doen. 
Ik geloof in een leven dat dicht bij de natuur staat, in onthaasten en back to basic: veel minder consumeren, rust vinden in je eigen huis en daardoor in jezelf, pure voeding en rustige eetmomenten samen aan tafel, leven en laten leven, kortom: kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Af en toe stilstand is ook vooruitgang, maar dan op een andere manier.


Vriendelijkheid verbindt
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, iets meer voor elkaar over hebben, elkaar accepteren zoals we zijn en oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Dan ontstaat echte verbinding met elkaar. Een lach, een gemeend compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je het dubbel terugkrijgt. Karma!

Cissi       
 

"IEDER KIND IS EEN KUNSTENAAR. DE MOEILIJKHEID IS ER EEN TE BLIJVEN ALS JE GROOT WORDT" (Picasso)

© 2011 - 2021 Taupe STUDIO - Internationale Kunstgalerie - Exclusieve abstracte XXL schilderijen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel