Wie ben ik

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​               

The 'Person Behind' 
Op mijn 17e ben ik aan de Universiteit van Antwerpen gestart met mijn studie Tolk-Vertaler Frans / Spaans / Nieuwgrieks, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond. Daarnaast heb ik gestudeerd, gewoond en gewerkt in o.a. Milaan, Straatsburg, Salamanca en Thessaloniki. Naast Taupe STUDIO verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden op freelance basis, ook voor de talen Duits, Italiaans en Engels.


'Happiness comes from Contentment'  (in de tuin van Taupe STUDIO met de kippen)

Ik ben een tevreden, dankbaar en gelukkig persoon, voel me sterk verbonden met mensen, de natuur en dieren, en ben bevoorrecht intens te kunnen genieten van kleine dingen. Hieruit haal ik ook mijn inspiratie. ​

Ik ben ervan overtuigd dat we - door bewust en tijdig keuzes te dúrven maken - ons leven en geluk voor een belangrijk deel kunnen sturen. We razen maar door in onze doorgedraaide maatschappij en ontlenen onze identiteit vooral aan de buitenkant. Dit is denk ik voornamelijk te wijten aan internet en social media, maar ook zelf willen we gewoon teveel ballen hoog houden. We hebben het altijd druk, maar we zien niet in dat we dat zelf veroorzaken. Het heeft geleid tot veel stress en oppervlakkigheid, waardoor we nog maar weinig oprechte aandacht hebben voor elkaar en voor de dingen die we doen. Waar het écht om gaat hebben we grotendeels uit het oog verloren. 
Ik geloof in een natuurlijke manier van leven en in terugschalen: met minder tevreden zijn, rust vinden in jezelf en in je eigen huis, rustig samen aan tafel eten, leven en laten leven, kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, iets meer tijd voor elkaar hebben, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Een compliment of gewoon een lach, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je het dubbel terugkrijgt. Karma!

In 2010 heb ik out of the blue mijn eerste schilderij gemaakt, ik ben op alle fronten autodidact en denk dat je met wilskracht, zelfvertrouwen en gewoon hard werken eigenlijk alles kan. Wanneer je iets met passie en toewijding doet, is alles leuk en komen dingen ook naar je toe. Ik heb diverse stijlen, die zich als vanzelf hebben ontwikkeld, en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. 
Door voor het schilderen te kiezen heb ik geen stress in mijn leven, en alle tijd voor mijn medemens. Graag wil ik met een mooie combinatie van kleuren & structuur geluksmomenten creëren, mensen inspireren aandachtig te zijn en meer in het moment te leven. 

Cissi       

"IEDER KIND IS EEN KUNSTENAAR. DE MOEILIJKHEID IS ER EEN TE BLIJVEN ALS JE GROOT WORDT" (Picasso)

© 2011 - 2019 Taupe STUDIO Galerie - Abstracte XXL doeken - Maatwerk schilderijen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel