Wie ben ik

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​   

Op mijn 17e ben ik aan de Universiteit van Antwerpen gestart met mijn studie Tolk-Vertaler Frans / Spaans / Nieuwgrieks, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarnaast heb ik gestudeerd, gewoond en gewerkt in o.a. Milaan, Straatsburg, Salamanca en Thessaloniki. Naast Taupe STUDIO verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden op freelance basis, ook voor de talen Duits, Italiaans en Engels.


'Happiness comes from Contentment'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

Inspiratie en werkwijze
Ik ben een tevreden, dankbaar en gelukkig persoon, voel me sterk verbonden met mensen, de natuur en dieren, en ben bevoorrecht intens te kunnen genieten van kleine dingen. Hieruit haal ik ook mijn inspiratie. ​
Voor mijn schilderijen werk ik met acryl op linnen en 45mm aluminium frames. Mijn werk kenmerkt zich met name door het grote formaat, de in detail meegeschilderde randen en de dikke verf: deze nodigt als het ware uit om te voelen.  
In 2010 heb ik zomaar mijn eerste schilderij gemaakt, ik ben autodidact en denk dat je met zelfvertrouwen, wilskracht en gewoon hard werken eigenlijk alles kan. Wanneer je met passie en toewijding iets doet, is alles leuk en komen dingen ook naar je toe. Mijn stijl ontwikkelde zich daarna als vanzelf en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. Door voor het schilderen te kiezen heb ik nagenoeg geen stress in mijn leven en alle tijd voor mijn medemens.

Keuzes maken
Ik ben ervan overtuigd dat we - door bewust en tijdig keuzes te dúrven maken - ons leven en geluk voor een belangrijk deel kunnen sturen. We razen maar door in onze overvolle maatschappij. We hebben het altijd druk, maar zien niet in dat we dat zelf veroorzaken. Onze identiteit ontlenen we vooral aan de buitenkant.
Dit komt denk ik voor een groot deel door internet en social media, maar ook zelf willen we gewoon teveel ballen hoog houden. Het heeft geleid tot veel stress en oppervlakkigheid, waardoor we nog maar weinig oprechte aandacht hebben voor elkaar, voor onze kinderen en voor de dingen die we doen. 
Ik geloof in een leven dat dichter bij de natuur staat en in terugschalen: (met minder) tevreden zijn, rust vinden in jezelf en in je eigen huis, rustig samen aan tafel, leven en laten leven, kortom: kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

Leven in het moment
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, iets meer voor elkaar over hebben, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Een lach, een klein compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je het dubbel terugkrijgt. Karma!

Graag wil ik met een mooie combinatie van kleuren & structuur geluksmomenten creëren, mensen inspireren aandachtig te zijn en meer in het moment te leven. 

Cissi       
 

"IEDER KIND IS EEN KUNSTENAAR. DE MOEILIJKHEID IS ER EEN TE BLIJVEN ALS JE GROOT WORDT" (Picasso)

© 2011 - 2019 Taupe STUDIO Galerie - Abstracte XXL doeken - Maatwerk schilderijen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel