Wie ben ik

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​  
(tekst wordt dagelijks aangepast)

Studie
Op mijn 17e ben ik aan de Universiteit van Antwerpen RUCA gestart met mijn studie Tolk-Vertaler Frans / Spaans / Nieuwgrieks, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarna volgde (o.a.) nog een jaar aan de Universiteit van Straatsburg. Verder heb ik op jonge leeftijd gestudeerd, gewoond en gewerkt in o.a. Griekenland, Spanje en Italië. Op verzoek corrigeer ik teksten en verricht ik nog tolk-/vertaalwerkzaamheden voor de talen Frans / Spaans / Nieuwgrieks / Engels / Duits / Italiaans. 

Natuur, natuurgeneeskunde, wetenschap en techniek hebben o.a. mijn grote interesse, maar ook kook, naai, tuinier en klus ik graag.

Bijzondere interessegebieden
* Stress en voeding: de invloed van stress en gebrekkige voeding (dagelijks pasta, witte rijst, suiker) - veelal door drukke ouders - op het gedrag en de emotionele ontwikkeling van kinderen. Hoe stress en voeding aan de basis liggen van onze gezondheid.

Psychologie: de kracht van (positieve) gedachten, emoties en suggestie. En in dit kader mbt Covid-19 de funeste invloed van de negatieve mainstream media op kuddegedrag van mensen, waardoor het gezonde verstand verdwijnt, aannames ontstaan en een middel (mondkapjes, een vaccin) een doel op zich wordt.  

* Hoogsensititiveit in een overprikkelde wereld.

* Bio-identieke hormonen: lichaamseigen hormonen als aanvulling van tekorten in de overgang bij mannen en vrouwen. Ik heb me hierin gespecialiseerd en ben lid van het Duitse hormoon-netwerk. Leest u bij interesse onderaan deze pagina verder.


'Geluk komt van tevredenheid'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

De schilderijen: hoe het begon
Als kind was ik altijd al bezig met dingen maken en knutselen. In 2010 heb ik zomaar eens een schilderij gemaakt (zonder opleiding). Ik ben autodidact en geloof erin dat je met zelfvertrouwen, wilskracht en gewoon dóen in principe alles kunt. Wanneer je je openstelt en met aandacht en toewijding iets doet, dan is alles leuk; ook strijken! Verkeerde keuzes bestaan niet, alles is een leerproces en je neemt volgende keer gewoon een andere afslag. Door een positieve instelling komen er ook veel positieve dingen op je pad, dat heb ik al vaak mogen ervaren. In 2015 heb ik mijn deeltijd vaste baan opgezegd en volledig voor het schilderen gekozen; dat nam internationaal al snel een grote vlucht. Ik ben toen ook nóg meer volgens mijn hart en intuïtie gaan leven. Door deze stap heb ik nagenoeg geen stress of haast - de grootste ziekmakers van de huidige tijd. En hierdoor heb ik dagelijks nog meer tijd om iets te kunnen betekenen voor alle mensen om me heen. 

Mijn stijl 
Ik werk met acryl op linnen en 45 mm dikke aluminium frames. De stijl is abstract en kenmerkt zich door het grote formaat, dikke verfdruppels en in detail meegeschilderde randen. Mijn stijl heeft zich gaandeweg vanzelf ontwikkeld en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. In Europa probeer ik waar mogelijk de schilderijen persoonlijk te bezorgen met een grote bus, van Milaan tot Noorwegen. Met mijn schilderijen wil ik eenvoudigweg mensen blij maken, maar vooral ook inspireren meer in het moment te leven. Bekendheid is voor mij absoluut niet belangrijk, alle bijzondere personen áchter het schilderij ontmoeten wel. Om te ervaren wat hen beweegt in het leven. Elke ontmoeting is ook weer een spiegel en leerproces voor jezelf, dat vind ik nog steeds de grootste rijkdom van mijn fijne werk.

    

Tevredenheid, dankbaarheid, veerkracht
Tevreden en dankbaar zijn maakt dat ik me oer-gelukkig voel.
Van huis uit heb ik altijd dicht bij de natuur geleefd, met een grote tuin vol groente / fruit en dieren, in een warm (ondernemers-)gezin. Hier heb ik gezien dat balans aan het thuisfront, met een stabiele moeder die voor rust en regelmaat zorgt, essentieel zijn voor veerkracht in een gezin. En hoe dit samen met gevarieerde en pure, biologische voeding vanaf de kinderjaren mede van invloed is op keuzes, succes en geluk in je latere leven. Daar ben ik mijn ouders nog steeds heel dankbaar voor.
Ik voel me sterk verbonden met dieren, mensen en de natuur in het algemeen, en beleef de wereld en alle kleine dingen hierin zeer intens. Dat voelt als een groot voorrecht. Dagelijks met mijn handen in de aarde in de tuin tussen mijn dieren, lekker koken voor andere mensen, mijn fijne huis op orde: het geeft veel voldoening en tevredenheid, ik denk een voorwaarde voor geluk. Daarnaast ben ik ook gewoon ondernemer. Uit dit alles, en uit mijn dagelijkse ontmoetingen met fijne mensen, haal ik mijn inspiratie. ​

Geluk is: rust aan het thuisfront
en elke dag een pan verse soep op tafel

Keuzes maken en focussen
Door bewust, tijdig en continu keuzes te dúrven maken, kunnen we ons leven en geluk voor een belangrijk deel sturen en de regie in eigen hand houden. We hebben het altijd 'druk', maar zien niet in dat we dat zèlf veroorzaken. Hierdoor verliezen we beetje bij beetje veerkracht. Veerkracht is nodig om met tegenslagen om te kunnen gaan, en om goed geworteld te blijven. Hierdoor vergeten we ook waar het echt om gaat: om in het moment te leven. Onze identiteit ontlenen we vooral aan de buitenkant. Enerzijds door een overdaad aan (social) media, maar ook zelf willen we teveel. Beide partners een carrière, een relatie met kinderen, een druk sociaal leven... het gaat maar zelden samen en leidt tot veel stress, oppervlakkigheid en op termijn relatieproblemen. Want hierdoor hebben we vaak te weinig aandacht voor elkaar, en rust regelmaat en gezonde voeding voor onze kinderen. Nog maar weinig mensen vragen zich af: waar word ik nou écht gelukkig van? Dat is een proces van continu bijsturen. Op tijd keuzes maken en focussen op de echt belangrijke dingen maakt het leven zoveel waardevoller.


Internet en globalisering: van alles TE
Met name door de opkomst van internet is de huidige maatschappij ingericht op zoveel mogelijk, zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk. De huidige disbalans in de wereld komt doordat dat er van alles TE is: teveel mensen, teveel weelde, teveel consumptie en verspilling, daardoor teveel productie dus chemische vervuiling, teveel (sociale) media en informatie. Een te intensieve veehouderij en landbouw, met te veel dieren en mensen op elkaar, waardoor ziektes een kans krijgen. Ons welzijn hebben we al lang geleden ingeruild voor welvaart. We razen maar door in een overvolle en doorgedraaide wegwerp-maatschappij, die volledig gefocust is op groei en economisch gewin. Massatoerisme, goedkopekledingindustrie, automatisering, het laat vernietigende sporen na en de natuur staat al heel lang onder druk. Over-globalisering en technologische 'vooruitgang' hebben de wereld onnodig ingewikkeld gemaakt, maar ook onbestuurbaar. De overprikkeling en onrust die dit teweegbrengt is een voedingsbodem voor psychische klachten. Ook de 'groene revolutie' is een utopie: er worden eenvoudigweg teveel producten gemaakt. Windmolens, zonnepanelen en accu's zijn een uitwas van het energieverbruik door onze consumptiedrift, en nauwelijks recyclebaar.  
Gelukkig kunnen we zelf veel doen: vooral minder spullen kopen en weggooien. Ook afschakelen van prikkels en bewust kiezen welke informatie we tot ons nemen geeft minder vervuiling, meer rust in je hoofd, en meer geluk. "
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister" (Goethe).

Het geheim van geluk en échte rijkdom
zit hem niet in het zoeken naar meer
Maar in het ontwikkelen van het vermogen
om te genieten van minder

Covid-19: een wereld in disbalans
Het virus moeten we zeker serieus nemen. Maar meer dan een ziekte is het een symptoom, dat aantoont hoe kwetsbaar we zijn, hoe ziek onze wereld is. Hoe onhoudbaar het kapitalistische financiële systeem van continue economische groei. Onbegrijpelijk is dat de situatie vanaf het begin onvoldoende multidisciplinair / holistisch is aangepakt. Informatie via de mainstream media is eenzijdig en gecensureerd. Al snel was duidelijk dat de middelen ruimschoots de kwaal zouden overtreffen. Enerzijds de aanslag op ons milieu en ons natuurlijke immuunsysteem (o.a. onze lever) door het veel te lange gebruik van mondkapjes en giftige ontsmettingsmiddelen. Anderzijds, en wellicht nog belangrijker, de pyschosociale gevolgen die we nog lang zullen ondervinden. Want vooral is Covid-19 een sociale en humanitaire crisis, en door de toenemende ongelijkheid en ontevredenheid zeker niet de laatste. 

Covid-19: weerstand en vitamine D3
Wanneer we de natuur weer haar werk laten doen en focussen op preventie, kunnen we door weerstand en een sterk immuunsysteem veel méér bereiken. Ik ben absoluut geen antivaxxer, maar een Covid-19-vaccin is slechts symptoombestrijding en werkzaam voor korte duur. Bij kinderen is dit zelfs schadelijk. Dit type virussen is seizoensafhankelijk, muteert continu en zal er altijd zijn, steeds meer in een wereldwijd overbelaste en verzwakte samenleving vol overdaad. 
We kunnen zelf gelukkig veel doen: minder stress, voldoende slaap, veel beweging in de buitenlucht (zonlicht) en gevarieerde voeding met heel veel groentes en essentiële vetten. Verder een standaard aanvulling met vooral een

hoge dosis vitamine D3 - het zonnehormoon: met vit. D3 is je kans kleiner om besmet te raken

Ik ben ervan overtuigd dat alleen al een hoge D3-spiegel in je bloed veel (ernstig) zieken door een besmetting had kunnen voorkomen. Maar ook (o.a.) vit. C, zink en omega-3 zijn enorm belangrijk. En niet te vergeten: heel veel positiviteit. Lichaam en geest zijn één, we vergeten vaak de kracht van positieve energie. De ongecontroleerde stroom aan negatieve berichtgeving in de mainstream media is ziekmakend en heeft onwetendheid in angst en paniek veranderd. In onze drukke levens volgen we de massa en denken we zelf niet meer na. Bewustwording op jonge leeftijd, bijv. via onderwijs aan kinderen over leefstijl, voeding en onze aarde, is een belangrijke eerste stap.

Stilstand is ook vooruitgang
Ik geloof in een leven waar de natuur centraal staat, in leven en laten leven, terug naar onze intuïtie, en onthaasten: veel minder consumeren, rust vinden in je eigen huis en daardoor in jezelf, rustige en pure eetmomenten samen aan tafel, het gezonde verstand gebruiken en hierin ook keuzes maken welk nieuws je tot je neemt. Terug van kwantiteit naar echte kwaliteit, van een globaal naar een lokaal voedselsysteem, van grootschalig naar kleinschalig; naar een hogere waardering voor handwerk en vakmanschap. Eigenlijk gewoon terug naar tevredenheid, en daardoor naar zingeving. Af en toe stilstand is ook vooruitgang, maar dan gewoon op een andere manier.

Vriendelijkheid verbindt
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Alles draait om liefde, een zeer krachtige energie. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, iets meer voor elkaar over hebben, elkaar accepteren zoals we zijn en oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Dan ontstaat echte verbinding met elkaar. Een lach, een gemeend compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je het dubbel terugkrijgt. Karma!

Cissi       

"IEDER KIND IS EEN KUNSTENAAR. DE MOEILIJKHEID IS ER EEN TE BLIJVEN ALS JE GROOT WORDT" (Picasso)


De overgangsfase: neem het op tijd serieus in deze drukke wereld
(tekst wordt nog aangepast)

Al ruim voor mijn echte overgang ben ik me gaan interesseren in de werking van vrouwelijke hormonen. Ik probeer altijd verbanden te leggen en zag veel 'getrubbel' en burn-outs bij vrouwen tussen 40 en 50, wat naar mijn mening veroorzaakt kon worden door hun stressvolle leefstijl in combinatie met hun hormonen in die leeftijdsfase. Ook zag ik dat het veel invloed had op hun relatie, kinderen en werk. Niet iedereen neemt me hierin serieus, omdat er nog veel onwetendheid is; ook onder reguliere artsen. Toch komen alle drukbezette vrouwen zichzelf een keer tegen. Ik heb me gericht op Duitsland, omdat natuurgeneeskunde daar van oudsher een gevestigd begrip is en ook een veel serieuzere plaats inneemt. Sinds 2015 ervaar ik zelf hoe ongelooflijk bio-identieke hormonen (lichaamseigen, dus geen plantaardige of synthetische !) bijdragen aan je levenskwaliteit; ik ben lid van het Duitse Hormoon-netwerk. Een verkorte uitleg:

De vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen - en het evenwicht ertussen - zijn onmisbaar voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van vrouwen én mannen.  Ze zijn voor nagenoeg alles in je lichaam verantwoordelijk: de gezondheid van je hart en bloedvaten, de sterkte van je botten, je stemming, de conditie van je huid en haren, de werking van je hersenen, je lichaamsvormen, je levenslust en energie, het risico om (borst-)kanker te krijgen etc. etc. Je kunt tot het eind van je leven eigenlijk niet zonder deze hormonen, om gezonder en met minder klachten oud te worden. Naast verborgen ontstekingen is de afname van hormonen de belangrijkste oorzaak van ziektes en veroudering.  
 
Deze belangrijke hormonen nemen echter met het ouder worden steeds verder af. Dat was vroeger niet zo'n probleem, want een eeuw of wat geleden werden we maar een jaar of 50 oud. Bij mannen is de
 hormoonafname over tientallen jaren verspreid, maar bij vrouwen is deze periode korter en heviger; het begint rond je 35e. Ik richt me hier voornamelijk tot vrouwen, omdat zij nog meer dan mannen afhankelijk zijn van de werking van hun hormonen. Ze kunnen aanzienlijke klachten krijgen wanneer eerst progesteron (het rustgevende en ontstekingsremmende hormoon) en daarna ook oestrogeen (het hormoon van vrouwelijkheid en goede zin) in de periode richting de overgang steeds verder afnemen. 

Vooral als vrouwen een overvol, gestresst leven leiden met een ongezonde levensstijl; dat gaat absoluut niet samen.
Een hormoonafname verloopt veel rustiger met een leven dat in balans is. En juist daar schort het meestal aan bij de vrouwen van nu.

Er kunnen lichamelijke klachten ontstaan (de bekende opvliegers), maar minder bekend zijn ingrijpende psychische klachten. Klachten die kunnen ontstaan zijn: onrust in het hoofd, depressieve of angstgevoelens, je bent emotioneler, hebt soms een kort lontje, ervaart minder levensvreugde en vitaliteit, je energie neemt af, je kunt minder goed met stress omgaan, minder goed organiseren, slaapt slechter, je gewicht neemt toe, je concentratie en geheugen worden minder, je kunt last krijgen van je gewrichten, haaruitval, darmklachten, hebt soms lange en hevige menstruaties, krijgt opvliegers, je vrouwelijkheid 'verschraalt', je libido neemt af en vooral ben je vatbaarder voor ontstekingen en dus allerlei ziektes (ook kanker en andere moderne welvaartsziektes). Het gevoel: wat gebeurt er met me, ik ken mezelf niet terug. Maar ook: ben ik nog wel happy met mijn leven. Het leidt tot veel onbegrepen leed in de samenleving én in relaties. Een aanpassing van leefwijze en eetpatroon is echt noodzakelijk om klachten te verminderen: een leven in balans met rust, minder stress, pure biologische voeding en het vermijden van chemische producten (die als hormoonverstoorders werken) doet enorm veel.

Ik streef ernaar zoveel mogelijk vrouwen te informeren om (de aanloop naar) de overgang serieus te nemen.

Hoe enorm belangrijk rust, gezonde voeding en leefstijl is. En vooral om op tijd keuzes te maken (gezin <> carrière) en NIET over de streep te gaan; je kunt niet meer terug. Het is pijnlijk om te zien dat veel vrouwen eerst een burn-out moeten doormaken om tot inzicht te komen. Ik zie veel vrouwen met een stressvolle baan, een druk gezinsleven en een vol sociaal leven: het gaat maar zelden goed. Niet voor niets zijn er in die levensfase zoveel scheidingenOok voor partner / kinderen en werkgever (ziekmeldingen) is deze fase van emotionele en lichamelijke instabiliteit van een vrouw niet gemakkelijk. Vaak ook zijn de kinderen dan net in een puberleeftijd die extra aandacht vraagt. 
E
en (gezins-)leven met meer tevredenheid, minder haast en meer zingeving is zoveel waardevoller. Dat betekent inderdaad dat je misschien ook keuzes moet maken op materieel gebied.

Zelf ervaar ik sinds 2015 dat een persoonlijke aanvulling van tekorten met lichaamseigen, bio-identieke hormonen (dmv periodieke bloedmetingen) je enorm veel rust en levenskwaliteit geeft. Graag informeer ik u hierover. Ik heb zelf nauwelijks overgangsperikelen, maar dit heeft ook te maken met mijn manier van leven: op tijd keuzes maken, goede voeding, positiviteit en tevredenheid, voldoende slaap, beweging en noodzakelijke supplementen. Ik ben lid van het Duitse hormoon-netwerk.

© 2011 - 2021 Taupe STUDIO - Internationale Kunstgalerie - The Natural Gallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel