Over ons

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen       

 

Studies
Mijn naam is Cissi. Na het Gymnasium ben ik op mijn 17e in Antwerpen gestart met de universitaire studie Tolk-Vertaler, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarna volgde (o.a.) nog een jaar aan de Universiteit van Straatsburg in Frankrijk. Verder heb ik op jonge leeftijd gestudeerd, gewoond en gewerkt in Spanje, Griekenland en Italië. Het waren leerzame jaren, waarin ik veel bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. 
Naast de schilderijen verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden voor de talen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Nieuwgrieks en redigeer / corrigeer ik teksten.

Verder heb ik mij (o.a.) gespecialiseerd in: 

* Bio-identieke Hormonen / de Overgang bij vrouw EN man
Graag informeer ik mensen en m.n. vrouwen hoe je er op tijd, al vanaf 35, zelf voor kunt zorgen om (ernstige) overgangsklachten en burn-out te voorkomen. Gewoon door rust en regelmaat thuis, minder te willen (geen stress) en voedzaam te eten. 
Ook het aanvullen van je afgenomen progesteron en estradiol met 100% lichaamseigen hormonen (dus absoluut niet synthetisch / plantaardig!) geeft enorm veel levensvreugde en voorkomt ziektes (ervaringsdeskundige sinds 2015, zonder overgangsklachten en intens gelukkig; lid van het Duitse Hormoon-netwerk München) *** zie ook onderaan

* Rust, Reinheid, Regelmaat
Rust aan het thuisfront, een evenwichtige voeding op vaste tijden, en voldoende slaap als basisvoorwaarden voor kinderen om uit te groeien tot emotioneel stabiele volwassenen. En om een burn-out later te voorkomen.

* Het Zelfgenezend Vermogen van ons lichaam
Door een holistische manier van leven volgens de Natuur en de seizoenen, met de wijsheden van onze voorouders.

Rust en regelmaat aan het thuisfront
gewoon tevreden zijn
veel vitamine D3
 en elke dag 
een pan verse soep op tafel...
dan heb je al 95% gewonnen


'Geluk komt van tevredenheid'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

De schilderijen en hoe het begon
Als kind was ik altijd bezig met dingen maken en knutselen. In 2010 heb ik zomaar eens een schilderij gemaakt (geen opleiding). Ik ben op alle fronten autodidact en geloof dat iedereen met zelfvertrouwen, wilskracht, positief denken en gewoon dóen in principe alles kan. Het zit van nature al in je, je moet alleen het AAN-knopje (durven) indrukken. Wanneer je je openstelt en met oprechte aandacht, toewijding en beZIELing iets doet, dan is alles leuk; ook strijken! Verkeerde keuzes bestaan niet, ze zijn altijd in een context genomen. Alles is een leerproces, je neemt volgende keer gewoon een andere afslag. Door een positieve instelling komen er ook veel positieve dingen op je pad en zul je steeds meer synchroniciteit ('toevalligheden') ervaren. Blijf altijd je eigen weg volgen en vertrouw op wat komt.
In 2015 heb ik mijn vaste deeltijdbaan opgezegd en volledig voor het schilderen (en veel andere dingen) gekozen. Ik zie zoveel mensen om me heen die in hun hart niet echt gelukkig zijn. Geluk kun je voor een groot deel sturenen daar zijn keuzes voor nodig. En door iets echt te willen en te visualiseren kun je het bereiken. Gedachtekracht en intenties zijn enorm sterk.
De schilderijen namen internationaal al snel een grote vlucht. De vrijheid die dit bracht gaf me de mogelijkheid om nóg meer volgens mijn hart, intuïtie en de natuur te gaan leven. Door deze stap heb ik ook nagenoeg geen stress - de grootste ziekmaker van de huidige tijd - en leef ik zonder haast; dat is het grootste cadeau dat je iemand kunt wensen. Hierdoor heb ik ook elke dag nog meer tijd om te verbinden met mensen, om er gewoon te zijn voor anderen en met kleine, dagelijkse dingen iemands leven net wat mooier te maken. 

Geloof in jezelf
Alles wat je wilt doen, of zijn, zit al in je
Je kunt veel meer dan je denkt

Mijn stijl en de mensen achter het schilderij
Ik werk met acryl op linnen en 45 mm dikke aluminium frames. De stijl is abstract en kenmerkt zich door het grote formaat, dikke verfdruppels en in 3D meegeschilderde randen. Mijn diverse stijlen hebben zich gaandeweg vanzelf ontwikkeld en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. In Europa probeer ik waar mogelijk de schilderijen persoonlijk te bezorgen met een grote bus, van Milaan tot Noorwegen. 
Met mijn schilderijen wil ik eenvoudigweg mensen blij maken, hen inspireren naar kleuren en details te kijken, maar vooral ook om NU te leven, en niet straks. Steeds achterom kijken heeft niet zoveel zin, teveel vooruit plannen ook niet. Het gaat erom nu bewust aanwezig te zijn. Hoewel de schilderijen inmiddels in veel landen hangen, is bekendheid voor mijzelf geen drijfveer; dat draagt namelijk niet bij aan mijn geluk. Alle bijzondere personen áchter het schilderij ontmoeten wél. Om te ervaren wat hen beweegt in het leven, welk pad ze bewandeld hebben. Elke ontmoeting is ook weer een spiegel en leerproces voor jezelf, dat vind ik nog steeds de grootste rijkdom van mijn fijne werk. 

De natuur en de wereld om je heen
zijn je grootste leerschool

   

Tevredenheid, dankbaarheid, veerkracht
Tevreden en dankbaar zijn maakt dat ik me elke dag oer-gelukkig voel. Van huis uit heb ik altijd in en met de natuur geleefd, met een enorme tuin vol groente, fruit en veel dieren, in een warm en nuchter (ondernemers-)gezin. Hier heb ik gezien dat balans aan het thuisfront essentieel is voor veerkracht in een gezin. Met een warme, rustige, stabiele moeder die er altijd voor ons was met een kop verse soep als we uit school kwamen. Die thuis voor rust, reinheid, regelmaat en voedzaam, veelzijdig en natuurlijk eten zorgde. Van haar heb ik geleerd om te eten en te koken met 'ouderwetse voeding', lokaal en volgens de seizoenen: biologische bottenbouillon, veel (ingemaakte) groentes uit eigen tuin, levertraan, orgaanvlees etc. Vanaf de kinderjaren (en zelfs al ruim vóór de zwangerschap) is dit van grote invloed op de emotionele stabilieit, lichamelijke ontwikkeling en veerkracht van een kind, en dus op geluk en succes in je latere leven. 

Een goed doorvoed lichaam
geeft emotionele stabiliteit
en zelfverzekerdheid

Inspiratie
Mijn moeder zegt altijd:
kalmte kan je redden; alles komt goed. Van mijn vader komt de uitdrukking 'delen = vermenigvuldigen', die ik altijd goed bij me gedragen heb. Maar ook: 'Bezit van de zaak is einde van het vermaak'. Van hem heb ik geleerd hoe out-of-the-box denken, in het diepe durven springen en van de gebaande paden afwijken je leven verrijkt. Hiervoor ben ik allebei mijn ouders nog elke dag heel dankbaar. 
De verbondenheid met dieren en mensen, eten en leven volgens (het ritme van) de natuur en zoveel mogelijk gifvrij, dagelijks in de tuin werken, de wereld en alle kleine dingen hierin intens beleven: het voelt als een groot voorrecht. Het geeft veel voldoening, tevredenheid en zingeving, ik denk een voorwaarde voor geluk. Daarnaast ben ik ook gewoon ondernemer en oer-gelukkige huisvrouw. 
Uit dit alles, en uit mijn dagelijkse ontmoetingen met zoveel verschillende, fijne mensen, haal ik mijn inspiratie

Geluk is:
in het alledaagse
het wonderbaarlijke kunnen zien

    

Keuzes maken en focussen
We hebben allemaal een vrije wil. Door bewust en op tijd keuzes te dúrven maken, en dus onze eigen verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we ons leven en geluk voor een belangrijk deel zelf vormgeven en de regie in eigen hand houden. En zelfredzaam blijven. Dat begint al op jonge leeftijd; ook de optie partner / kinderen is een (levensbepalende) keuze.  
We hebben het altijd 'druk', maar zien niet in dat we dat zélf veroorzaken. Hierdoor verliezen we beetje bij beetje veerkracht. Veerkracht is - zeker in de huidige wereld - nodig om met tegenslagen om te kunnen gaan, en om goed geaard en geworteld te blijven. Door die gejaagdheid vergeten we ook waar het echt om gaat: om op DIT moment 
te leven. En vooral om authentiek en dicht bij onze kern te blijven. 

Geluk ligt in het vermogen
om op tijd

keuzes te durven maken

Onze identiteit ontlenen we steeds vaker aan de buitenkant. Een overdaad aan (social) media en informatie is hier debet aan, maar ook zelf zijn we niet gauw meer tevreden en willen we gewoon teveel. Beide partners een drukke baan, een relatie met kinderen, een druk sociaal leven ... het gaat maar zelden samen en leidt tot veel stress en onrust aan het thuisfront, en te weinig tijd voor rustige, regelmatige maaltijden en voldoende slaap. 

Rust in je hoofd
begint bij minder willen

Je hart volgen
Geestelijke gezondheid ligt aan de basis van lichamelijke gezondheid. Geest, ziel en lichaam werken op een prachtige manier samen. Je beter voelen begint met (oude) blokkades opruimen die je energiestroom in de weg zitten. En meer rust in je hoofd bereik je al door je beter te voeden, en gewoon minder te willen. Liever 1 ding goed en met aandacht doen, dan 3 dingen half en gehaast.

Het is goed je regelmatig af te vragen: waar word ik nou écht gelukkig van? Dat is een proces van continu bijsturen, pas op de plaats, vertragen en afstand nemen. Maar vooral ook je hart volgen. Op tijd keuzes maken en focussen op de écht belangrijke dingen maakt het leven zoveel waardevoller. Het leven is een cirkel, geen rechte lijn waar we koste wat het kost naar een bepaald punt moeten toewerken. De weg zélf is het doel. Als je dat beseft, wordt alles meteen zoveel lichter en gemakkelijker. 

Het antwoord op een instabiele wereld is
de media (angst) loslaten,
dicht bij jezelf blijven,
en gelukkig zijn in kleine kring

Teveel leidt tot tekorten
Met de opkomst van digitalisering en massamedia als internet is er een ziekmakende, tweederangs nevenwereld ontstaan die een enorme onrust (social media) en vervuiling (online aankopen, wereldhandel) veroorzaakt. De huidige maatschappij is daardoor ingericht op goedkoop, snel, en vooral: steeds meer. Dat gaat altijd ten koste van echte kwaliteit en goede dienstverlening. We zijn koopziek geworden. In een wereld vol overdaad ontstaan echter juist tekorten op alle belangrijke gebieden en ook wordt de kloof tussen arm en rijk steeds breder. 

In een wereld waar van alles TE is ontstaat ook disbalans en angst, een ontwrichtende combinatie. Dan kan de machine vastlopen op een zandkorrel (Covid-19): teveel weelde en overdaad, teveel consumptie en verspilling, daardoor teveel productie dus enorm zorgelijke chemische vervuiling in onze voeding en omgeving, die ook als hormoonverstoorder werkt. Teveel (social) media en informatie zijn een voedingsbodem voor zwart-wit denken, polarisatie en ontevredenheid. Door een te intensieve veehouderij en landbouw, te veel dieren en mensen op elkaar, verliezen we aan biodiversiteit en krijgen ziektes een kans. Covid-19 is wederom een wake-up call.

In een wereld waar van alles TE is 
ontstaat disbalans, onzekerheid en angst
en dan kan de machine vastlopen
op een zandkorrel (Covid-19)Welzijn of welvaart
Toch kunnen we het tij keren, vanuit overtuiging en het goede voorbeeld vanuit onszelf. Welzijn is zoveel waardevoller dan welvaart, ervaringen zoveel belangrijker dan bezit. Wanneer we weer hierop focussen, ipv door te razen in een overvolle wegwerp-maatschappij, wordt het leven meteen veel lichter. Een streven naar continue groei en economisch en financieel gewin kan geen stand houden. Een dergelijk systeem zal tzt imploderen. Dat is opnieuw gebleken met de Covid-19-uitbraak en onze bizarre, desastreuze reactie hierop, ingegeven door angst. Angst is geen goede raadgever, en daarbij trekt het andere destructieve energie aan. Veel beter zouden we ons focussen op preventie, het antwoord op nagenoeg alles.

Preventie is het antwoord
op nagenoeg alles

Klimaatverandering?  => minder consumeren
De 'groene revolutie' is een utopie wanneer we de huidige weg blijven volgen. Goedkopekledingindustrie, mondialisering, te intensieve veehouderij en landbouw, massatoerisme, bitcoindelving, de winning van kostbare mineralen en metalen via verwoestende mijnbouw voor de productie van GSM's, windmolens, elektrische auto's, zonnepanelen en alles met stekker / batterij / accu: het laat vernietigende sporen na en onze aarde staat al heel lang onder druk. Technologische 'vooruitgang' en digitalisering hebben de wereld uiteindelijk meer nadelen dan voordelen gebracht, de wereld onnodig ingewikkeld gemaakt, maar ook onbestuurbaar. De overprikkeling, onrust en vervuiling die dit teweegbrengt is een voedingsbodem voor hersenziektes en psychische klachten, en een exploderende gezondheidszorg. 
Gelukkig kunnen we vanuit onszelf veel bijdragen: we zijn allemaal onderdeel van een groot systeem waarin alles met elkaar verbonden is. Ieders actie, hoe klein ook, zorgt weer voor een reactie. Positief denken, minder kopen en minder weggooien, lokaal consumeren, terug naar onszelf en in kleine kring tevreden zijn met wat we hebben. Onze eigen verantwoordelijkheid nemen en zelf nadenken welke informatie we tot ons nemen geeft minder vervuiling, meer rust in het hoofd, en meer geluk. "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister" (Goethe). 

Pas wanneer we onze hang
naar consumptie = productie en 
continue groei
loslaten
wordt praten over klimaat en milieu zinvol

De natuur als leidraad
Ik geloof in een natuurlijke, holistische manier van leven. Lichaam, geest en ziel staan op een prachtige manier met elkaar in verbinding. Wanneer er een onbalans is op een bepaald vlak, kan dit tot ziektes leiden. Ons lichaam is op een bijzondere manier in staat zichzelf te genezen als het daarvoor de juiste omstandigheden krijgt. Terug naar de natuur, naar zoveel mogelijk gifvrij leven. Maar ook met een andere kijk op de dood. Terug naar 'ouderwetse' natuurvoeding en natuurgeneeskunde als preventief medicijn. Gestoeld op de traditionele Chinese voedingsleer en geneeskunde, Germaanse natuurgeneeskunde en de principes van Weston Price.
De meeste mensen zijn tegenwoordig, lichamelijk en emotioneel, ondervoed, mede door een te schraal en eenzijdig voedingspatroon; dat begint al vanaf de vroege kinderjaren door drukte aan het thuisfront. De meeste moderne voedingsadviezen en diëten met allerlei beperkingen doen meer kwaad dan goed. Dat leidt o.a. tot ondervoede hersenen - die bij kinderen nog volop in ontwikkeling zijn - en darmproblemen. Dat merk je ook aan gedrag en aan de pandemie aan psychische stoornissen en hersenziektes die al volop gaande is. Hersenen bestaan voor meer dan 60% uit vet en ze hebben ook goede vetten nodig om niet te verschralen. Vetoplosbare vitamines, ook uit verzadigde dierlijke bron (A, D, E, K2, omega-3) zijn erg belangrijk: biologische bottenbouillon, grasroomboter, orgaanvlees zoals lever, vette vis en schaaldieren, levertraan, eieren, gefermenteerde voeding. Van loslopende, grasgevoerde en geen graangevoerde dieren. Op lokale voeding van het seizoen vaart een mens traditioneel het welst.
Lichamelijke klachten hebben vaak een emotionele of mentale oorsprong, maar andersom geldt dit evenzo. Met een positieve instelling en natuurlijke levensstijl, en de juiste voedingsstoffen, houden we lichaam én geest gezond en kunnen we gezondheidsklachten en welvaartsziekten voorkomen. 

Vertrouw op de natuur
ze heeft een antwoord op alles

Terug naar onze intuïtie, leven en laten leven, onthaasten en vertragen. Veel minder consumeren = minder produceren, rust vinden in je eigen huis en daardoor in jezelf, met aandacht eten samen aan tafel, weer genieten van goed eten. Het gezonde verstand gebruiken, kritisch zelf blijven nadenken en hierin ook bewuste keuzes maken welk nieuws je tot je neemt. Afschakelen van massamedia zoals (de bedroevende Nederlandse) TV en je wereldkennis bijv. verrijken via de leerzame geo-reportages van de Frans/Duitse TV-zender ARTE. Denk niet links, denk niet rechts, denk na.
Elke dag positief beginnen en afsluiten met kleine rituelen geeft een fijn houvast. Jezelf omringen met positieve dingen waar je blij van wordt, en afstand nemen van zaken en nieuws die je negatief beïnvloeden en waar je niets aan kunt doen. Loslaten, en relativeren.
Weer terug van kwantiteit naar echte kwaliteit, van een globaal naar een lokaal voedselsysteem met groente van het seizoen, direct van de boer en met aandacht geteeld. Van grootschalig naar kleinschalig, naar een hogere waardering voor handwerk en vakmanschap, en het vak van huisvrouw en moederschap. Eigenlijk gewoon terug naar tevredenheid, en daardoor naar zingeving.
Kinderen op school al vertrouwd maken met onze aarde, gezondheid en wat rust en goede voeding met je doet is van groot belang: de jeugd is onze toekomst.

Af en toe stilstand is ook vooruitgang
maar dan gewoon op een andere manier

Vriendelijkheid verbindt
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Alles draait om liefde, een zeer krachtige energie. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, niet polariseren maar open staan voor elkaars opvattingen en oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Dan ontstaat echte verbinding met elkaar. Eenheid in verscheidenheid. Een glimlach, een gemeend compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je dubbel terugkrijgt wat je geeft. KARMA!

Cissi       

Ieder kind is een kunstenaar
De uitdaging is er een te blijven
als je groot wordt


*** Bio-identieke Hormonen / de Overgang bij vrouw EN man
Graag zou ik mensen willen informeren hoe ze er zelf voor kunnen zorgen zo min mogelijk overgangsklachten te hebben.
De vrouwelijke geslachtshormonen progesteron (ontstekingsremmend, rustgevend) en estradiol (oestrogeen) bepalen alles in je lichaam, zowel bij mannen als bij vrouwen. Van de gezondheid van je hart en hersenen, tot je stemming en gewicht. Wanneer deze hormonen afnemen met de leeftijd kunnen allerlei klachten ontstaan: op lichamelijk gebied (gewrichtsklachten, hartproblemen, slaapproblemen, energiegebrek, gewichtstoename, prostaatklachten), maar met name ook op geestelijk gebied: een vermindering van concentratie, geheugen en veerkracht in het algemeen tot depressieve gevoelens. 
Ik hoop met name vrouwen te kunnen inspireren de overgang op tijd (al vanaf 35) serieus te nemen. Wanneer deze fase van hormoonafname namelijk gepaard gaat met langdurig veel stress en een onnatuurlijke leefstijl, rennen zij meestal regelrecht een burnout in; ze kennen zichzelf in korte tijd niet meer terug. Vrouwen (mensen) en stress gaan niet samen. De hormoontekorten zijn niet tijdelijk, maar blijvend; eventuele klachten dus ook. 
Door op tijd gas terug te nemen, je te focussen op rust en regelmaat thuis, natuurlijke voeding en o.a. een hoge dosis vit. D3 wordt het een waardevolle overgang naar het '2e deel van je leven'. Om toekomstige klachten en welvaartsziektes te vermijden is het echter ook nodig om - bij voorkeur al vóór de echte menopauze - je tekorten weer aan te vullen met lichaamseigen hormonen (100% mens-identiek, dus absoluut niet synthetisch / plantaardig!). O.a. in Duitsland is dit heel gebruikelijk. Het geeft enorm veel levensvreugde en levenskwaliteit (ik ben ervaringsdeskundige sinds 2015, zonder overgangsklachten en intens gelukkig; lid van het Duitse Hormoon-netwerk München)

 

© 2011 - 2022 Taupe STUDIO - Internationale Kunstgalerie - The Positive Gallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel