Over ons

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen       

   

Studies
Mijn naam is Cissi. Na het Gymnasium ben ik op mijn 17e aan de Universiteit van Antwerpen gestart met de studie Tolk-Vertaler, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarna volgde o.a. een jaar aan de Universiteit van Straatsburg, Frankrijk. Verder heb ik tussendoor gestudeerd en gewoond in Spanje, Griekenland, Nederland en Italië. Het waren leerzame jaren, waarin ik veel bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. 
Naast de schilderijen verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden (Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Engels en Nieuwgrieks).

Verder heb ik mij (o.a.) gespecialiseerd in: 

* Bio-identieke Hormonen / de overgang bij man en vrouw
Graag informeer ik u hoe je overgangsklachten en burn-out kunt voorkomen door een rustige en natuurlijke manier van leven en eten. Een aanvulling met bio-identieke (100% lichaamseigen) hormonen zorgt voor veel extra levenskwaliteit. Lid Hormoon-netwerk München en ervaringsdeskundige sinds 2015, zonder overgangsklachten en ZIELsgelukkig. *** leest u bij interesse onderaan verder

* Rust / Reinheid / Regelmaat - evenwichtige voeding
Als basisvoorwaarden vanaf de babyjaren voor emotionele stabiliteit, veerkracht en geluk in het latere leven. 

* Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam
Welvaartsziektes voorkomen of ombuigen door een holistische manier van leven volgens de Natuur en de seizoenen, en de wijsheden & eetgewoontes van onze voorouders.

Rust en regelmaat aan het thuisfront
elke dag een pan verse soep op tafel
veel vitamine D3, 
fijne mensen om je heen
positief denken
en gewoon tevreden zijn...

dan heb je al 95% gewonnen


'Geluk komt van tevredenheid'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

De schilderijen en hoe het begon
Als kind was ik altijd bezig met dingen maken en knutselen. In 2010 heb ik zomaar eens een schilderij gemaakt (geen opleiding). Ik ben op alle fronten autodidact en geloof dat iedereen met zelfvertrouwen, wilskracht, positief denken en gewoon dóen in principe alles kan. Het zit van nature al in je, je moet alleen het AAN-knopje (durven) indrukken. Wanneer je je openstelt en met oprechte aandacht, toewijding en beZIELing iets doet, dan is alles leuk; ook strijken! Verkeerde keuzes bestaan niet, ze zijn altijd in een context genomen. Alles is een leerproces, je neemt volgende keer gewoon een andere afslag. Door een positieve instelling komen er ook veel positieve dingen op je pad en zul je steeds meer synchroniciteit ('toevalligheden') ervaren. Blijf altijd je eigen weg volgen en vertrouw op wat komt.
In 2015 heb ik mijn vaste deeltijdbaan opgezegd en volledig voor het schilderen (en veel andere dingen) gekozen. Ik zie zoveel mensen om me heen die in hun hart niet echt gelukkig zijn. Geluk kun je voor een groot deel sturenen daar zijn keuzes voor nodig. En door iets echt te willen en te visualiseren kun je het bereiken. Gedachtekracht en intenties zijn enorm sterk.
De schilderijen namen internationaal al snel een grote vlucht. De vrijheid die dit bracht gaf me de mogelijkheid om nóg meer volgens mijn hart, intuïtie en de natuur te gaan leven. Door deze stap heb ik ook nagenoeg geen stress - de grootste ziekmaker van de huidige tijd - en leef ik zonder haast; dat is het grootste cadeau dat je iemand kunt wensen. Hierdoor heb ik ook elke dag nog meer tijd om te verbinden met mensen, om er gewoon te zijn voor anderen en met kleine, dagelijkse dingen iemands leven net wat mooier te maken. 

Geloof in jezelf
Alles wat je wilt doen, of zijn, zit al in je
Je kunt veel meer dan je denkt

Mijn stijl en de mensen achter het schilderij
Ik werk met acryl op linnen en 45 mm dikke aluminium frames. De stijl is abstract en kenmerkt zich door het grote formaat, dikke verfdruppels en in 3D meegeschilderde randen. Mijn diverse stijlen hebben zich gaandeweg vanzelf ontwikkeld en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. In Europa probeer ik waar mogelijk de schilderijen persoonlijk te bezorgen met een grote bus, van Milaan tot Noorwegen. 
Met mijn schilderijen wil ik eenvoudigweg mensen blij maken, hen inspireren naar kleuren en details te kijken, maar vooral ook om NU te leven, en niet straks. Steeds achterom kijken heeft niet zoveel zin, teveel vooruit plannen ook niet. Het gaat erom nu bewust aanwezig te zijn. Hoewel de schilderijen inmiddels in veel landen hangen, is bekendheid voor mijzelf geen drijfveer; dat draagt namelijk niet bij aan mijn geluk. Alle bijzondere personen áchter het schilderij ontmoeten wél. Om te ervaren wat hen beweegt in het leven, welk pad ze bewandeld hebben. Elke ontmoeting is ook weer een spiegel en leerproces voor jezelf, dat vind ik nog steeds de grootste rijkdom van mijn fijne werk. 

Houd je oren en ogen goed open
de natuur en de wereld om je heen
zijn je grootste leerschool

   

Tevredenheid, dankbaarheid, veerkracht
Tevreden en dankbaar zijn maakt dat ik me elke dag oer-gelukkig voel. Van huis uit heb ik altijd in en met de natuur geleefd, met een enorme tuin vol groente, fruit en veel dieren, in een warm en nuchter (ondernemers-)gezin. Hier heb ik gezien dat balans aan het thuisfront essentieel is voor veerkracht in een gezin. Met een warme, rustige, stabiele moeder die er altijd voor ons was met een kop verse soep als we uit school kwamen. Die thuis voor rust, reinheid en regelmaat zorgde, en voor voedzaam, veelzijdig en natuurlijk eten. Altijd op vaste tijdstippen.
Van haar heb ik geleerd om te koken met 'ouderwetse voeding', lokaal en volgens de seizoenen: elke dag biologische bottenbouillon, (ingemaakte / gefermenteerde) groentes uit eigen tuin, levertraan, orgaanvlees etc. Vanaf de kinderjaren (en zelfs al ruim vóór de zwangerschap) is dit van grote invloed op de lichamelijke ontwikkeling, de emotionele stabilieit en daardoor geestelijke veerkracht van een kind; en dus ook op geluk en succes in je latere leven. 

Een écht goed doorvoed lichaam
is een weldaad om te ervaren.
Het geeft emotionele stabiliteit,
zelfverzekerdheid en besluitvaardigheid

Inspiratie
Mijn moeder zegt altijd:
kalmte kan je redden. Positief denken, alles komt goed. Van mijn vader komt de uitdrukking 'Bezit van de zaak is einde van het vermaak'. Van hem heb ik geleerd hoe out-of-the-box denken, in het diepe durven springen en van de gebaande paden afwijken je leven verrijkt. Beiden hebben me altijd voorgehouden dat 'delen = vermenigvuldigen', iets wat ik altijd goed bij me gedragen heb. Hiervoor ben ik allebei mijn ouders nog elke dag heel dankbaar. 
De verbondenheid met mensen en dieren, eten en leven volgens (het ritme van) de natuur en zoveel mogelijk gifvrij, dagelijks in de tuin bezig zijn, de wereld en alle kleine dingen hierin intens beleven: het voelt als een groot voorrecht. Het geeft veel voldoening, tevredenheid en zingeving, ik denk een voorwaarde voor gezondheid en geluk. Daarnaast ben ik ook gewoon ondernemer en oer-gelukkige huisvrouw. Een fijne balans voor een weegschaal.
Uit dit alles, en uit mijn dagelijkse ontmoetingen met zoveel verschillende, fijne mensen, haal ik mijn inspiratie

Geluk is
in het alledaagse
het wonderbaarlijke kunnen zien

    

Keuzes maken
We hebben allemaal een vrije wil. Door bewust en op tijd keuzes te dúrven maken, en dus onze eigen verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we ons leven en geluk voor een belangrijk deel zelf vormgeven en de regie in eigen hand houden. En zelfredzaam blijven. Dat begint al op jonge leeftijd; ook de optie partner / kinderen is een (levensbepalende) keuze.  
We hebben het altijd 'druk', maar zien niet in dat we dat zélf veroorzaken. Hierdoor verliezen we beetje bij beetje veerkracht. Veerkracht is - zeker in de huidige wereld - nodig om met tegenslagen om te kunnen gaan, en om goed geaard en geworteld te blijven. Door die gejaagdheid vergeten we ook waar het echt om gaat: om op DIT moment 
te leven. En vooral om authentiek en dicht bij onze kern te blijven. 

We willen continu 
allemaal bijzondere dingen doen
maar geluk ligt juist
in het samen beleven van eenvoudige momenten

Onze identiteit ontlenen we steeds vaker aan de buitenkant. Een overdaad aan (social) media en informatie is hier debet aan, maar ook zelf zijn we niet gauw meer tevreden en willen we gewoon teveel. En TE werkt nooit. Beide partners een drukke baan, een relatie met kinderen, een druk sociaal leven ... het gaat maar zelden samen en leidt tot veel stress en onrust aan het thuisfront, met te weinig tijd om echt voedzame maaltijden te verzamelen en klaar te maken, rustig en op vaste tijden te eten, en voldoende slaap. De basis.  


Chronisch tijdgebrek
is de grootste sta-in-de-weg voor geluk.
Minder ballen hoog willen houden helpt

Focussen en je Hart volgen
Geestelijke gezondheid ligt aan de basis van lichamelijke gezondheid. Geest, ziel en lichaam werken op een prachtige manier samen. Je beter voelen begint met (oude familie-) blokkades en trauma's die gedragspatronen in stand houden te begrijpen, erkennen en op te ruimen. En meer rust in je hoofd bereik je al door je beter te voeden, en gewoon minder te willen. Liever 1 ding goed en met aandacht doen, dan 3 dingen half en gehaast. Full focus.

Het is goed je regelmatig af te vragen: waar word ik nou écht gelukkig van? Dat is een proces van continu bijsturen, pas op de plaats, vertragen en afstand nemen. Maar vooral ook je hart volgen. Op tijd keuzes maken en focussen op de écht belangrijke dingen maakt het leven zoveel waardevoller. Het leven is een soortement van toneelstuk. Wanneer je wat vaker een stapje terug doet kun je - misschien met verwondering - vanaf de zijlijn de diverse spelers gadeslaan, hun rollen en hun interactie. 
Het leven is ook een cirkel, geen rechte lijn waar we koste wat het kost naar een bepaald punt moeten toewerken. De weg zélf is het doel. Als je dat beseft, wordt alles meteen zoveel lichter en gemakkelijker. Dan ga je bijvoorbeeld ook de dood - voor veel mensen het einde - in een heel ander perspectief zien en verdwijnt eventuele angst ervoor.

Het leven is een toneelstuk
je mag een rol kiezen die bij je past

Teveel leidt tot tekorten
Met de opkomst van digitalisering en massamedia als internet is er een ziekmakende, tweederangs nevenwereld ontstaan die een enorme onrust (social media) en vervuiling (online aankopen, wereldhandel) veroorzaakt. De huidige maatschappij is daardoor ingericht op goedkoop, snel, en vooral: steeds meer. Dat gaat altijd ten koste van echte kwaliteit en goede dienstverlening, en welzijn. We zijn koopziek geworden. In een wereld vol overdaad ontstaan echter juist tekorten op alle belangrijke gebieden en ook wordt de kloof tussen arm en rijk steeds breder. Dat veroorzaakt sociale onrust, oorlogen en uiteindelijk migratiestromen van mensen. Deze cirkel kunnen we doorbreken door weer terug naar de basis te gaan.

In een wereld waar van alles TE is 
ontstaat disbalans, onzekerheid en angst
en dan kan de machine vastlopen
op een zandkorrel (Covid-19)

In een wereld waar van alles TE is ontstaat ook disbalans en angst, een ontwrichtende combinatie. Dan kan de machine vastlopen op een zandkorrel (Covid-19): teveel weelde en overdaad, teveel consumptie en verspilling, daardoor teveel productie dus enorm zorgelijke chemische vervuiling in onze voeding en omgeving, die ook als hormoonverstoorder werkt. Teveel (social) media en informatie zijn een voedingsbodem voor zwart-wit denken, polarisatie en ontevredenheid. Door een te intensieve veehouderij en landbouw, te veel dieren en mensen op elkaar, verliezen we aan biodiversiteit en krijgen ziektes een kans. Covid-19 is wederom een wake-up call.Welzijn of welvaart
Toch kunnen we het tij keren, vanuit overtuiging en het goede voorbeeld vanuit onszelf. Welzijn is zoveel waardevoller dan welvaart, ervaringen zoveel belangrijker dan bezit. Wanneer we weer hierop focussen, ipv door te razen in een overvolle wegwerp-maatschappij, wordt het leven meteen veel lichter. Een streven naar continue groei en economisch en financieel gewin kan geen stand houden. Een dergelijk systeem zal tzt imploderen. Dat is opnieuw gebleken met de Covid-19-uitbraak en onze bizarre, desastreuze reactie hierop, ingegeven door angst. Angst is geen goede raadgever, en daarbij trekt het andere destructieve energie aan. Veel beter zouden we ons focussen op preventie, het antwoord op nagenoeg alles.

Preventie is het antwoord
op nagenoeg alles

Klimaat > minder consumeren
De 'groene revolutie' is een utopie wanneer we de huidige weg blijven volgen; een verschuiving van het probleem. We halen weliswaar geen fossiele grondstoffen uit de grond, maar wel andere waarvan de productie zeker zo vervuilend is. Pas wanneer we onze hang naar consumptie = productie en continue groei loslaten
 wordt praten over klimaat en milieu zinvol. Want alles wat je gebruikt moet ergens uit de grond gehaald en gemaakt worden. 
Mondialisering, met name (goedkope-)kledingindustrie, te intensieve veehouderij en landbouw, massatoerisme, bitcoindelving, en nu de winning van kostbare mineralen en metalen via verwoestende mijnbouw voor de productie van GSM's, windturbines, elektrische auto's, zonnepanelen en alles met stekker / batterij / accu: het laat vernietigende sporen na en onze aarde staat al heel lang onder druk. Technologische 'vooruitgang' en digitalisering hebben de wereld uiteindelijk meer nadelen dan voordelen gebracht, de wereld onnodig ingewikkeld gemaakt, maar ook onbestuurbaar. De overprikkeling, onrust en chemische vervuiling die dit teweegbrengt is een voedingsbodem voor hersenziektes en psychische klachten, en een exploderende gezondheidszorg. 

Gelukkig kunnen we ook vanuit onszelf veel bijdragen: we zijn allemaal onderdeel van een groot systeem waarin alles met elkaar verbonden is. Ieders actie, hoe klein ook, zorgt weer voor een reactie. Minder kopen en minder weggooien, lokaal consumeren, terug naar de basis en in kleine kring tevreden zijn met wat we hebben. Onze eigen verantwoordelijkheid nemen en zelf nadenken, ook welke informatie we tot ons nemen, geeft minder vervuiling, meer rust in het hoofd, en uiteindelijk meer geluk. "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister" (Goethe). 

Het antwoord op een instabiele wereld is
de media (angst) loslaten,
dicht bij jezelf blijven,
en gelukkig zijn in kleine kring

De natuur als leidraad
Ik geloof in een natuurlijke, holistische manier van leven. Lichaam, geest en ziel staan op een prachtige manier met elkaar in verbinding. Wanneer er een onbalans is op een bepaald vlak, kan dit tot ziektes leiden. Ons lichaam is op een bijzondere manier in staat zichzelf te genezen als het daarvoor de juiste omstandigheden krijgt. Terug naar de natuur, naar zoveel mogelijk gifvrij leven. Terug naar 'ouderwetse' natuurvoeding en natuurgeneeskunde als preventief medicijn. Gestoeld op de traditionele Chinese voedingsleer en geneeskunde, Ayurveda, Germaanse natuurgeneeskunde en de principes van Weston Price.

Wie het midden kent
kan elke weg gaan
Maar af en toe een flinke zijsprong is ook heerlijk!

Ouderwetse natuurvoeding
De meesten van ons zijn tegenwoordig - lichamelijk en emotioneel - ondervoed. Door stress, en mede door een te schraal, eenzijdig en gekunsteld voedingspatroon. Dat begint al vanaf de vroege kinderjaren door drukte aan het thuisfront. We nemen te weinig tijd om echt bewust voedsel te verzamelen (bij de boer, van de volle grond) en klaar te maken. Ook de meeste moderne voedingsadviezen en diëten met allerlei beperkingen doen meer kwaad dan goed. Dat leidt o.a. tot ondervoede hersenen - die bij kinderen nog volop in ontwikkeling zijn - en darmproblemen. Dat merk je ook aan gedrag en aan de pandemie aan psychische stoornissen, gewrichtsklachten en hersenziektes die volop gaande is. Een goed doorvoed systeem geeft ongelooflijk veel mentale rust, en geeft kinderen zelfverzekerdheid en concentratie op school.

De kracht van goede vetten
Vetoplosbare vitamines (A, D, E, K2), ook uit verzadigde dierlijke bron, en omega-3-vetzuren zijn onmisbaar voor de opname van mineralen: voor gezonde gewrichten, hersenen, ogen, tanden, organen. Biologische bottenbouillon, grasroomboter,
orgaanvlees zoals lever, vette vis en schaaldieren, levertraan, eieren, gefermenteerde voeding. Van vrij loslopende, grasgevoerde dieren zonder preventieve antibiotica en medicijnen. Lokale voeding van het seizoen, daarop vaart een mens traditioneel het welst.
Lichamelijke klachten hebben vaak een emotionele of mentale oorsprong, maar andersom geldt dit evenzo. Met een positieve instelling en natuurlijke levensstijl, en de juiste voedingsstoffen, houden we lichaam én geest gezond en kunnen we gezondheidsklachten en welvaartsziekten zoveel mogelijk voorkomen, maar ook ombuigen. Het doel is immers niet om zo oud mogelijk te worden, maar om zo lang mogelijk klachtenvrij een fijn, zinvol leven te hebben.

Vertrouw op de natuur
ze heeft een antwoord op alles

Terug naar kleinschaligheid
Terug naar onze intuïtie, leven en laten leven, onthaasten en vertragen. Veel minder consumeren = minder produceren, rust vinden in je eigen huis en daardoor in jezelf, met aandacht eten samen aan tafel, weer genieten van goed eten. Het gezonde verstand gebruiken, kritisch zelf blijven nadenken en hierin ook bewuste keuzes maken welk nieuws je tot je neemt. Afschakelen van massamedia (zoals de bedroevende Nederlandse TV) en je wereldkennis bijv. verrijken via leerzame geo-reportages zoals van de Frans/Duitse TV-zender ARTE
. Denk niet links, denk niet rechts, denk na.

Denk groots
maar hou het klein

Elke dag positief beginnen en afsluiten met kleine rituelen geeft een fijn houvast. Jezelf omringen met positieve dingen waar je blij van wordt, en afstand nemen van zaken, nieuws en mensen die je negatief beïnvloeden en waar je niets aan kunt doen. Loslaten, en relativeren.
Weer terug van kwantiteit naar echte kwaliteit, van een globaal naar een lokaal voedselsysteem met groente van het seizoen, direct van de boer en met aandacht geteeld. Van grootschalig naar kleinschalig, naar een hogere waardering voor beroepen met handwerk en vakmanschap, en het vak van huisvrouw en moederschap. Eigenlijk gewoon terug naar tevredenheid, en daardoor naar zingeving.
Kinderen op school al vertrouwd maken met onze aarde, waar onze voeding vandaan komt, wat evenwichtige voeding met je gedrag en geluksgevoel doet, waarom stress vermijden en rust inbouwen noodzakelijk is; de jeugd is onze toekomst.

Af en toe stilstand is ook vooruitgang
maar dan gewoon op een andere manier

Vriendelijkheid verbindt
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Alles draait om liefde, een zeer krachtige energie. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, niet polariseren maar open staan voor elkaars opvattingen en oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Dan ontstaat echte verbinding met elkaar. Eenheid in verscheidenheid. Een glimlach, een gemeend compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je dubbel terugkrijgt wat je geeft. KARMA!

Cissi       

Ieder kind is een kunstenaar
De uitdaging is er een te blijven
als je groot wordt


*** Bio-identieke Hormonen / de Overgang bij vrouw EN man
Graag zou ik mensen willen informeren hoe ze er zelf voor kunnen zorgen zo min mogelijk overgangsklachten te hebben. Met name vrouwen zou ik willen inspireren om de overgang op tijd, al vanaf 35, serieus te nemen en niet jarenlang teveel ballen hoog te willen houden. 

De vrouwelijke geslachtshormonen progesteron (ontstekingsremmend, rustgevend) en estradiol (oestrogeen) bepalen alles in je lichaam, zowel bij mannen als bij vrouwen: van de gezondheid van je hart en bloedvaten, de sterkte van je botten, je stemming, je lichaamsvorm en gewicht, de werking van je hersenen, je libido, levensvreugde, maar ook de kans om borstkanker of andere soorten kanker te krijgen. 
Wanneer deze levensbelangrijke hormonen afnemen met de leeftijd (progesteron bij vrouwen al rond 35, oestrogeen wat later) kunnen veel en diverse klachten ontstaan: op lichamelijk gebied (gewrichtsklachten, hartproblemen, slaapproblemen, energiegebrek, gewichtstoename, prostaatklachten), maar met name ook op geestelijk gebied: een vermindering van concentratie, geheugen en veerkracht in het algemeen tot angsten en depressieve gevoelens. 

Ik hoop met name vrouwen te kunnen inspireren de overgang op tijd (al vanaf 35) serieus te nemen. Wanneer deze fase van hormoonafname namelijk gepaard gaat met langdurig veel stress en een onnatuurlijke leefstijl (veel supermarktvoedsel, te snel eten, geen rust, teveel hooi op je vork, haast en stress, geen regelmaat in je leven), rennen zij meestal regelrecht een burn-out in; ze kennen zichzelf in korte tijd niet meer terug. Vrouwen (mensen) en stress gaan nooit samen. De ontstane hormoontekorten zijn niet tijdelijk, maar blijvend; eventuele klachten dus ook. 

Door op tijd gas terug te nemen, je te focussen op rust en regelmaat, natuurlijke echte voeding, het vermijden van gifstoffen (zoals chemische stoffen in verzorgingsproducten en supermarktvoeding) en o.a. een hoge dosis vit. D3 wordt het een waardevolle overgang naar het '2e deel van je leven'. Met name na je 50e verandert er veel, maar het is ook een geweldig mooie fase.

Om toekomstige klachten en welvaartsziektes te vermijden is het echter ook raadzaam om - bij voorkeur al vóór de echte menopauze - je hormoontekorten weer aan te vullen met lichaamseigen hormonen (100% bio-identiek = mens-identiek, dus absoluut niet synthetisch / plantaardig!). Dit aanvullen geldt voor vrouwen, maar zeker ook voor mannen. O.a. in Duitsland - en in veel andere landen - is dit heel gebruikelijk. Het geeft niet alleen enorm veel levensvreugde en levenskwaliteit, rust in het hoofd en emotionele stabiliteit, maar ook meer algehele gezondheid.
Ik ben ervaringsdeskundige sinds 2015 en vul mijn hormonen aan via mijn arts in München. Ik heb geen overgangsklachten en voel mij ziels-gelukkig. Ook ben ik lid van het Duitse Hormoon-netwerk München.

 

© 2011 - 2023 Taupe STUDIO - Internationale Kunstgalerie - The Positive Gallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel