Over ons

Tekst, fotografie, website-ontwerp: © Cissi Driessen         

cissigroottaupeschilderijopmaat.jpg​    

Studies
Mijn naam is Cissi. Op mijn 17e ben ik in Antwerpen gestart met mijn universitaire studie Tolk-Vertaler, die ik 4 jaar later in 1991 heb afgerond (master). Daarna volgde (o.a.) nog een jaar aan de Universiteit van Straatsburg in Frankrijk. Verder heb ik op jonge leeftijd gestudeerd, gewoond en gewerkt in Spanje, Griekenland en Italië. 
Naast de schilderijen verricht ik op verzoek tolk-/vertaalwerkzaamheden voor de talen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Nieuwgrieks en redigeer / corrigeer ik Nederlandse teksten.

Verder geef ik (o.a.) informatie over:

* De overgang en bio-identieke (lichaamseigen) hormonen
Ik hoop meer vrouwen op tijd bewust te kunnen maken van de overgangsfase (al vanaf 35)
Wanneer vrouwen tussen 40-50 niet minder hooi op hun vork nemen, dan vallen ze in deze stressvolle maatschappij bijna allemaal om. Dat komt doordat de belangrijke hormonen progesteron (rustgevend, ontstekingsremmend) en oestrogeen langzaam af
nemen. Er verandert dan zoveel in je lichaam, dat je jezelf vaak niet terugkent. Dit gaat absoluut NIET samen met stress. Een tijdige aanpassing van je leefstijl (meer rust), eetgewoonte (natuurlijke voeding) en veel vit. D3 zijn noodzakelijk om (psychische) klachten, burnout en relatieproblemen te voorkomen. Bio-identieke hormonen zijn een waardevolle aanvulling om langer gezond te blijven en overgangsklachten te vermijden ('ervaringsdeskundige' sinds 2015 en lid van Hormoon-netwerk München)

* Voeding als medicijn
Veel ziektes ontstaan door een tekort aan goede voeding vanaf de kinderjaren. In combinatie met stress / een gebrek aan rust. O
ok ADHD, reuma, hersenziektes, problemen met de ogen en tanden. Kinderen die nog volop in de groei zijn hebben o.a. voor hun hersenontwikkeling de juiste voedingsstoffen nodig, ook voor emotionele stabiliteit in het latere leven. 
Met een echt doorvoed systeem ervaar je een weldadige rust. Door weer volop (groene) groentes toe te voegen en vooral mineralen en vetoplosbare vitamines uit verzadigde dierlijke bron (A, D, E, K2, omega 3; zoals bottenbouillon, grasroomboter, vette wilde vis), kunnen we veel klachten voorkomen, maar ook bijsturen. Ook de huidige pandemie aan hersenziektes en gedragsproblemen. Het vermijden van suiker, witmeel (pasta) en bewerkte plantaardige olie draagt ook sterk bij aan het voorkomen van chronische ziektes. <Weston Price>

* Een holistische, preventieve visie op gezondheid en geluk
Graag zou ik de wijsheden van onze voorouders m.b.t. natuur en voeding 
in onze moderne maatschappij herwaarderen. Evenals de kernwaarden rust / reinheid / regelmaat. 

Rust en regelmaat aan het thuisfront
gewoon tevreden zijn
elke dag een lepeltje levertraan

en een pan verse kippensoep op tafel...
dan heb je al 95% gewonnen


'Geluk komt van tevredenheid'  (in de tuin van Taupe STUDIO)

De schilderijen en hoe het begon
Als kind was ik altijd bezig met dingen maken en knutselen. In 2010 heb ik zomaar eens een schilderij gemaakt (geen opleiding). Ik ben op alle fronten autodidact en geloof dat iedereen met zelfvertrouwen, wilskracht, positief denken en gewoon dóen in principe alles kan. Het zit van nature al in je, je moet alleen het AAN-knopje (durven) indrukken. Wanneer je je openstelt en met oprechte aandacht, toewijding en bezieling iets doet, dan is alles leuk; ook strijken! Verkeerde keuzes bestaan niet, ze zijn altijd in een context genomen. Alles is een leerproces, je neemt volgende keer gewoon een andere afslag. Door een positieve instelling komen er ook veel positieve dingen op je pad en zul je steeds meer synchroniciteit ('toevalligheden') ervaren. Blijf altijd je eigen weg volgen en vertrouw op wat komt.
In 2015 heb ik mijn vaste baan opgezegd en volledig voor het schilderen (en veel andere dingen) gekozen. Ik zie zoveel mensen om me heen die in hun hart niet echt gelukkig zijn. Geluk kun je voor een groot deel sturenen daar zijn keuzes voor nodig. En door iets echt te willen en te visualiseren kun je het bereiken. Gedachtekracht is enorm sterk.
De schilderijen namen internationaal al snel een grote vlucht. De vrijheid die dit bracht gaf me de mogelijkheid om nóg meer volgens mijn hart, intuïtie en de natuur te gaan leven. Door deze stap heb ik ook nagenoeg geen stress - de grootste ziekmaker van de huidige tijd - en leef ik zonder haast; dat is het grootste cadeau dat je iemand kunt wensen. Hierdoor heb ik ook elke dag nog meer tijd om te verbinden met mensen, en iets te kunnen betekenen voor mensen om me heen. 

Geloof in jezelf
Alles wat je wilt doen, of zijn
zit al in je

De stijl en de mensen achter het schilderij
Ik werk met acryl op linnen en 45 mm dikke aluminium frames. De stijl is abstract en kenmerkt zich door het grote formaat, dikke verfdruppels en in 3D meegeschilderde randen. Mijn diverse stijlen hebben zich gaandeweg vanzelf ontwikkeld en de schilderijen vinden hun weg ook naar het buitenland. In Europa probeer ik waar mogelijk de schilderijen persoonlijk te bezorgen met een grote bus, van Milaan tot Noorwegen. Met mijn schilderijen wil ik eenvoudigweg mensen blij maken, hen inspireren naar kleuren en details te kijken, maar vooral ook om NU te leven, en niet straks. Steeds achterom kijken heeft niet zoveel zin, teveel vooruit plannen ook niet. Het gaat erom nu bewust aanwezig te zijn.
Hoewel de schilderijen inmiddels in veel landen hangen, is bekendheid voor mijzelf geen drijfveer; dat draagt namelijk niet bij aan mijn geluk. A
lle bijzondere personen áchter het schilderij ontmoeten wél. Om te ervaren wat hen beweegt in het leven, welk pad ze bewandeld hebben. Elke ontmoeting is ook weer een spiegel en leerproces voor jezelf, dat vind ik nog steeds de grootste rijkdom van mijn fijne werk. 

De natuur en de wereld om je heen
zijn je grootste leerschool

    

Tevredenheid, dankbaarheid, veerkracht
Tevreden en dankbaar zijn maakt dat ik me elke dag oer-gelukkig voel. Van huis uit heb ik altijd met de natuur geleefd, met een grote tuin vol groente, fruit en veel dieren, in een warm en nuchter (ondernemers-)gezin. Hier heb ik gezien dat balans aan het thuisfront essentieel is voor veerkracht in een gezin. Met een warme, rustige, stabiele moeder die er altijd voor ons was met een kop verse soep als we uit school kwamen. Die thuis voor rust, reinheid, regelmaat en voedzaam natuurlijk eten zorgde. Van haar heb ik geleerd om te eten en te koken met 'ouderwetse voeding': (biologische) bottenbouillon, veel (ingemaakte) groentes uit eigen tuin, levertraan, orgaanvlees etc. Eigenlijk volgens de principes van Weston Price. Vanaf de kinderjaren (en zelfs al ruim vóór de zwangerschap) is dit van grote invloed op de emotionele stabilieit, lichamelijke ontwikkeling en veerkracht van een kind, en dus op geluk en succes in je latere leven. 

Elke dag een kop
ouderwets getrokken kippenbouillon
en je hebt minder depressies
minder hersenziektes, dementie, griep en
minder gedragsproblemen bij kinderen

Mijn moeder zegt altijd: kalmte kan je redden; alles komt goed. Van mijn vader komt de uitdrukking 'delen = vermenigvuldigen', die ik altijd goed bij me gedragen heb. Maar ook: 'Bezit van de zaak is einde van het vermaak'. Van hem heb ik geleerd hoe out-of-the-box denken, in het diepe durven springen en van de gebaande paden afwijken je leven verrijkt. Hiervoor ben ik allebei mijn ouders nog steeds heel dankbaar. 
De verbondenheid met dieren en mensen, eten en leven volgens (het ritme van) de natuur, dagelijks in de tuin werken, de wereld en alle kleine dingen hierin intens beleven: het voelt als een groot voorrecht. Het geeft veel voldoening, tevredenheid en zingeving, ik denk een voorwaarde voor geluk. Daarnaast ben ik ook gewoon ondernemer. 
Uit dit alles, en uit mijn dagelijkse ontmoetingen met zoveel verschillende, fijne mensen, haal ik mijn inspiratie

Een rustige moeder
is een schat in huis

Keuzes maken en focussen
We hebben allemaal een vrije wil. Door bewust en op tijd keuzes te dúrven maken, en dus onze eigen verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we ons leven en geluk voor een belangrijk deel zelf vormgeven en de regie in eigen hand houden. En zelfredzaam blijven. Dat begint al op jonge leeftijd; ook de optie partner / kinderen is een (levensbepalende) keuze.  
We hebben het altijd 'druk', maar zien niet in dat we dat zélf veroorzaken. 
Hierdoor verliezen we beetje bij beetje veerkracht. Veerkracht is - zeker in de huidige wereld - nodig om met tegenslagen om te kunnen gaan, en om goed geaard en geworteld te blijven. Door die gejaagdheid vergeten we ook waar het echt om gaat: om op DIT moment 
te leven. En vooral om authentiek en dicht bij onze kern te blijven. 

Geluk ligt in het vermogen om
op tijd

keuzes te durven maken

Onze identiteit ontlenen we steeds vaker aan de buitenkant. Een overdaad aan (social) media en informatie is hier debet aan, maar ook zelf zijn we niet gauw meer tevreden en willen we gewoon teveel; met name vrouwen, merk ik om me heen. Beide partners een drukke baan, een relatie met kinderen, een druk sociaal leven ... het gaat maar zelden samen en leidt tot veel stress en onrust aan het thuisfront, en te weinig tijd voor rustige, regelmatige maaltijden en voldoende slaap. Entertainment lijkt belangrijker geworden dan het verzamelen en rustig klaarmaken van goede voeding. De relatie, maar vooral de kinderen, zijn uiteindelijk meestal de grote verliezers. Niet voor niets zijn er zoveel burn-outs, problemen op het werk en thuis, en scheidingen. Iedereen wil graag kinderen, maar we nemen niet meer de tijd om zelf voor ze te zorgen. Om ze nog echt (op) te voeden ipv groot te brengen. 

Rust in je hoofd
begint bij minder willen

Geestelijke gezondheid ligt aan de basis van lichamelijke gezondheid. Geest, ziel en lichaam werken op een prachtige manier samen. Meer rust in je hoofd bereik je al door je beter te voeden, en gewoon minder te willen. Liever 1 ding goed en met aandacht, dan 3 dingen half en gehaast.
Het is goed je regelmatig af te vragen: waar word ik nou écht gelukkig van? Dat is een proces van continu bijsturen, pas op de plaats, vertragen en afstand nemen. Maar vooral ook je hart volgen. Op tijd keuzes maken en focussen op de écht belangrijke dingen maakt het leven zoveel waardevoller. Het leven is een cirkel, geen rechte lijn waar we koste wat het kost naar een bepaald punt moeten toewerken. De weg zélf is het doel. Als je dat beseft, wordt alles meteen zoveel lichter en gemakkelijker. 

Het antwoord op een instabiele wereld is
de media (angst) loslaten,
dicht bij jezelf blijven,
en gelukkig zijn in kleine kring

Teveel leidt tot tekorten
Met de opkomst van digitalisering en massamedia als internet is er een ziekmakende, tweederangs nevenwereld ontstaan die een enorme onrust (social media) en vervuiling (online aankopen, wereldhandel) veroorzaakt. De huidige maatschappij is daardoor ingericht op goedkoop, snel, en vooral: steeds meer. Dat gaat altijd ten koste van echte kwaliteit en goede dienstverlening. We zijn koopziek geworden. In een wereld vol overdaad ontstaan echter juist tekorten op alle belangrijke gebieden en ook wordt de kloof tussen arm en rijk steeds breder. 

In een wereld waar van alles TE is ontstaat ook disbalans en angst, een ontwrichtende combinatie. Dan kan de machine vastlopen op een zandkorrel (Covid-19): teveel weelde en overdaad, teveel consumptie en verspilling, daardoor teveel productie dus enorm zorgelijke chemische vervuiling in onze voeding en omgeving, die ook als hormoonverstoorder werkt. Teveel (social) media en informatie zijn een voedingsbodem voor zwart-wit denken, polarisatie en ontevredenheid. Door een te intensieve veehouderij en landbouw, te veel dieren en mensen op elkaar, verliezen we aan biodiversiteit en krijgen ziektes een kans. Covid-19 is wederom een wake-up call.

In een wereld waar van alles TE is 
ontstaat disbalans, onzekerheid en angst
en dan kan de machine vastlopen
op een zandkorrel (Covid-19)Welzijn of welvaart
Toch kunnen we het tij keren, met wilskracht en het goede voorbeeld vanuit onszelf. Welzijn is zoveel waardevoller dan welvaart, ervaringen zoveel belangrijker dan bezit. Wanneer we weer hierop focussen, ipv door te razen in een overvolle wegwerp-maatschappij, wordt het leven meteen veel lichter. Een continu streven naar groei en economisch en financieel gewin kan namelijk geen stand houden. Een dergelijk systeem zal tzt imploderen. Dat is opnieuw gebleken met de Covid-19-uitbraak en onze bizarre, desastreuze reactie hierop, ingegeven door angst. Angst is geen goede raadgever, en daarbij trekt het andere destructieve energie aan. Veel beter zoudern we ons focussen op preventie, het antwoord op nagenoeg alles.

Preventie is het antwoord
op nagenoeg alles

Klimaatverandering? => minder consumeren
Ook de huidige 'groene revolutie' is een utopie wanneer we de huidige weg blijven volgen. Goedkopekledingindustrie, te intensieve veehouderij en landbouw, massatoerisme, bitcoindelving, de winning van kostbare mineralen en metalen via verwoestende mijnbouw voor de productie van GSM's, windmolens, elektrische auto's, zonnepanelen en alles met stekker / batterij / accu: het laat vernietigende sporen na en onze aarde staat al heel lang onder druk. Technologische 'vooruitgang' en digitalisering hebben de wereld uiteindelijk meer nadelen dan voordelen gebracht, de wereld onnodig ingewikkeld gemaakt, maar ook onbestuurbaar. De overprikkeling, onrust en vervuiling die dit teweegbrengt is een voedingsbodem voor psychische klachten en een exploderende gezondheidszorg. 
Gelukkig kunnen we vanuit onszelf veel bijdragen: we zijn allemaal onderdeel van een groot systeem waarin alles met elkaar verbonden is, ieders actie zorgt weer voor een reactie. Positief denken, minder kopen en minder weggooien, lokaal consumeren, terug naar onszelf en in kleine kring tevreden zijn met wat we hebben. Onze eigen verantwoordelijkheid nemen en zelf nadenken welke informatie we tot ons nemen geeft minder vervuiling, meer rust in het hoofd, en meer geluk. "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister" (Goethe). 

Pas wanneer we onze hang
naar consumptie, welvaart en 
continue groei
loslaten
wordt praten over klimaat en milieu zinvol

De natuur als leidraad
Ik geloof in een natuurlijke, holistische manier van leven, waar lichaam, geest en ziel met elkaar in verbinding staan en in balans zijn. En in het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Terug naar de natuur. En in 'ouderwetse' natuurvoeding en natuurgeneeskunde als preventief medicijn. 
De meeste mensen zijn tegenwoordig ondervoed door een te schraal en eenzijdig voedingspatroon met veel suikers, pasta, brood, zoete dranken, granen en geharde plantaardige vetten. Dat leidt o.a. tot ondervoede hersenen - die bij kinderen nog volop in ontwikkeling zijn - en darmproblemen, en dat merk je ook aan gedrag en humeur. Hersenen bestaan voor meer dan 60% uit vet en hebben gezonde vetten nodig om niet te verschralen.
Geen vegetarisch eetpatroon, maar met goede (ook verzadigde, dierlijke) vetten: bottenbouillon, vette vis en schaaldieren, levertraan, eieren, rauwmelkse volle zuivel, gefermenteerde voeding en orgaanvlees zoals lever. Van 
grasgevoerde en geen graangevoerde dieren. Vlees en vis 'van kop tot kont', van dieren die een vrij leven hebben gehad en geen groeihormonen. In combinatie met veel beweging en veel (groene) groentes, kruiden, noten, zaden en pitten, vitaminen en mineralen zoals magnesium en calcium, selenium, veel vit. D3, C, levertraan, omega-3 vetzuren etc. Voor gezonde hersenen, gewrichten, maar zeker ook ogen (geen bril) en tanden (geen gaatjes); iemands tanden vertellen veel over zijn gezondheid. Verder is het essentieel voor de ontwikkeling en emotionele stabiliteit vanaf de kinderjaren. 
Lichamelijke klachten hebben vaak een emotionele of mentale oorsprong, maar ook vice versa. Met een positieve instelling en levensstijl, en de juiste voedingsstoffen, houden we lichaam én geest gezond en kunnen we gezondheidsklachten en welvaartsziekten voorkómen. 

De natuur
heeft een antwoord op alles

Terug naar onze intuïtie, leven en laten leven, onthaasten en vertragen. Veel minder produceren en consumeren, rust vinden in je eigen huis en daardoor in jezelf, met aandacht eten samen aan tafel, weer genieten van goed eten. Het gezonde verstand gebruiken, kritisch zelf blijven nadenken en hierin ook bewuste keuzes maken welk nieuws je tot je neemt. Afschakelen van massamedia zoals (de bedroevende Nederlandse) TV en je wereldkennis bijv. verrijken via de leerzame geo-reportages van de Frans/Duitse TV-zender ARTE. Denk niet links, denk niet rechts, denk na.
Elke dag positief beginnen en afsluiten met kleine rituelen geeft een fijn houvast. Jezelf omringen met positieve dingen waar je blij van wordt, en afstand nemen van zaken en nieuws die je negatief beïnvloeden en waar je niets aan kunt doen. Loslaten, en relativeren.
Weer terug van kwantiteit naar echte kwaliteit, van een globaal naar een lokaal voedselsysteem met groente van het seizoen, direct van de boer en met aandacht geteeld. Van grootschalig naar kleinschalig, naar een hogere waardering voor handwerk en vakmanschap, en het vak van huisvrouw en moederschap. Eigenlijk gewoon terug naar tevredenheid, en daardoor naar zingeving.
Kinderen op school al vertrouwd maken met onze aarde, gezondheid en wat rust en goede voeding met je doet is van groot belang: de jeugd is onze toekomst.

Af en toe stilstand is ook vooruitgang
maar dan gewoon op een andere manier

Vriendelijkheid verbindt
Door op een positieve en ont-wapenende manier in het leven te staan en dit ook naar anderen uit te stralen, probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren hetzelfde te doen. Alles draait om liefde, een zeer krachtige energie. Als we allemaal een stukje vriendelijker en milder zijn, niet polariseren maar open staan voor elkaars opvattingen en oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, dan wordt alles om ons heen meteen zoveel stralender! Dan ontstaat echte verbinding met elkaar. Eenheid in verscheidenheid. Een glimlach, een gemeend compliment, je zult merken dat het als een olievlek werkt en je dubbel terugkrijgt wat je geeft. KARMA!

Cissi       

Ieder kind is een kunstenaar
De uitdaging is er een te blijven
als je groot wordt
*

© 2011 - 2022 Taupe STUDIO - Internationale Kunstgalerie - The Positive Gallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel