Interieuradvies

         

"Over smaak valt (gelukkig) niet te twisten"

Natuurtinten of kleurrijk
Veel mensen hebben een interieur met rustige tinten, bijv. taupe-grijs. Dat is een gemakkelijke basis voor zowel een schilderij in taupe-tinten als een kleurrijke blikvanger. Het kan allebei, zie bovenstaande foto's: het gaat erom wat Ú mooi vindt en waarbij Ú zich prettig voelt. Kleuren werken namelijk meer op ons gemoed dan we denken!
Ook een tussenvorm is mogelijk: het doek Intuition bijvoorbeeld (menu: 'Gerealiseerde Projecten') heeft zowel natuurtinten als enkele fellere kleuren.

De juiste maat
Kies voor een schilderij de juiste maat: kijk goed naar de plek waar het doek komt te hangen en probeer de `lijn` te volgen. Zo zijn bepaalde grote, vrije muren prima geschikt voor een groot (bijna) vierkant doek. Een brede zitbank, keukentafel of wandmeubel oogt vaak mooi met een langwerpig, liggend schilderij erboven. In een grote nis, in een hal of vide komt een staand doek dan weer prachtig tot zijn recht.
Het is echter geen wet van Meden en Perzen. Ik zeg altijd: Kunst is als Wijn, kies vooral wat je zelf mooi of lekker vindt!


Liever wat groter dan te klein
Een schilderij is eerder te klein dan te groot. Klein geeft vaak een wat ielige indruk, groot daarentegen oogt chiquer en is een echte blikvanger en eyecatcher in uw interieur. Een schilderij mag gerust de WOW-factor hebben als je binnenkomt! Maar ook dit is weer een kwestie van persoonlijke smaak.

Muur in kleur
Durf muren een kleur te geven, dit geeft contrast en diepte aan een interieur. Probeer gerust een muur in een grijs- of taupetint, zoals u ziet op de foto's van deze website. Bepaal van tevoren welke muur een kleur krijgt en houd hierbij ook rekening met de lichtinval. 
Zowel de taupe als de kleurrijke schilderijen van Taupe STUDIO passen prima op een taupe/grijze (of andere kleur) muur.

© 2011 - 2024 Taupe STUDIO - Internationale Kunstgalerie - The Positive Gallery | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel